MERKILLISIÄ PIRUETTEJA

Su 7.2.2016 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Hanna Pakkala, alttoviulu
Veera Myllyniemi, klarinetti
Irina Zahharenkova, piano

György Kurtágin ja Robert Schumannin musiikkia sooloteoksista trioihin!

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

OHJELMA:

György Kurtág (s. 1926): Kokoelmasta Signs, Games and Messages alttoviululle

Jelek I
Jelek II
Doloroso
Népdalféle - Im Volkston
The Carenza Jig
In Nomine - all´ongherese
Perpetuum mobile

Robert Schumann (1810-1856): Fantasia C-duuri op. 17 pianolle

osa 1 Durchaus fantastisch und leidenschaftlich vorzutragen; Im Legenden-Ton

György Kurtág: Hommage á Robert Schumann op. 15d klarinetille, alttoviululle ja pianolle

1 (Merkwürdige Pirouetten des Kapellmeisters Johannes Kreisler)
   Vivo
2 [E.: der begrenzte Kreis...]
   Molto semplice, piano e legato
3 [...und wieder zuckt es schmerzlich F. um die Lippen...]
   Feroce, agitato
4 [Felhö valék, már süt a nap...] [töredék - töredék]
   Calmo, scorrevole
5 In der Nacht
   Presto
6 Abschied [Meister Raro entdeckt Guillaume de Machaut]
   Adagio, poco andante

VÄLIAIKA

Robert Schumann: Märchenbilder op. 113 alttoviululle ja pianolle

1 Nicht schnell
2 Lebhaft
3 Rasch
4 Langsam, mit melancholischen Ausdruck

György Kurtág: Kokoelmasta Signs, Games and Messages alttoviululle

Vagdalkozós - Zerren-reissen
Zöld erdöböl Magyar nóta - für Imre Földes zum 60.
Csendes sorok Dobszay Lászlónak - Stille Zeilen für László Dobszay

Robert Schumann: Märchenerzählungen op. 132 klarinetille, alttoviululle ja pianolle 
1 Lebhaft, nicht zu schnell
2 Lebhaft und sehr markirt
3 Ruhiges Tempo, mit zarten Ausdruck
4 Lebhaft, sehr markirt

 

ESIINTYJISTÄ:

Hanna Pakkala on opiskellut alttoviulunsoittoa ja kamarimusiikkia Sibelius-Akatemiassa mm. Anna-Kreetta Gribajcevicin johdolla ja Berliinin "Hanns Eisler" -musiikkikorkeakoulussa opettajanaan Pauline Sachse. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2013 Weimarin "Franz Lizst" -musiikkikorkeakoulusta professori Erich Krügerin luokalta. Lisäksi Pakkala on osallistunut useille alttoviulun ja kamarimusiikin mestarikursseille.

Hanna Pakkala on soittanut useissa orkestereissa (mm. Radion sinfoniaorkesteri, Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Helsingin kaupunginorkesteri). Vuodesta 2010 lähtien hän on toiminut Helsingin Barokkiorkesterin alttoviulujen äänenjohtajana ja vuodesta 2016 alkaen hän aloittaa työskentelyn Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sooloalttoviulistina. Pakkala on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina niin kotimaassa (mm. Nauvon kamarimusiikkijuhlat, Turun musiikkijuhlat) kuin ulkomaillakin (mm. Zermatt Music Festival). Vuonna 2012 hän sijoittui toiseksi valtakunnallisessa Tampereen alttoviulukilpailussa.

Veera Myllyniemi on valmistunut musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta ja musiikin maisteriksi University of Southern Californiasta, USA:sta. Hänen opettajinaan ovat olleet: Yehuda Gilad, Kari Kriikku, Anthony Pay, J.L. Estellés, Christoffer Sundqvist ja Reijo Koskinen.  Hän on osallistunut useille festivaaleille (mm. Aspen Festival, USA;  Moritzburg Festival, Saksa; Kuhmon kamarimusiikki ja Crusell-viikot) sekä kilpailuihin: Thornton School of Musicin konserttokilpailun toinen palkinto, semifinalisti Lissabonin kansainvälisessä klarinettikilpailussa, kiinnitys esiintyjäksi Beverly Hills Concert Series koesoitossa sekä ensimmäinen palkinto Juvenalia-musiikkiopiston kamarimusiikkikilpailuissa, sarjassa klarinetti-piano-duo.

Myllyniemi on esiintynyt solistina (mm. Nordea Jean Sibelius Orkesteri, Lohjan kaupunginorkesteri, suomalainen klarinettiyhtye) sekä orkesterimuusikkona Suomessa (mm. Turun filharmoninen orkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Tapiola sinfonietta, Sinfonia Lahti) ja ulkomailla (Aspen Chamber Symphony, Moritzburg Festival Orchestra, Thornton Symphony).

Irina Zahharenkova on sukupolvensa menestyneimpiä pianisteja, jonka ohjelmisto ulottuu barokista nykypäivään niin solistina kuin kamarimusiikkona. Hän on voittanut useita suuria kansainvälisiä kilpailuja, kuten Johann Sebastian Bach -kilpailun (Leipzig 2006), Alessandro Casagrande -kilpailun (Italia 2006), George Enescu -kilpailun (Romania 2005) ja Premio Jaén -kilpailun (Espanja 2004).

Zahharenkova syntyi Kaliningradissa, jossa hän aloitti musiikkiopintonsa neljävuotiaana äitinsä oppilaana. Kolmetoistavuotiaana hän muutti perheensä kanssa Tallinnaan, jossa hän myöhemmin valmistui Georg Ots -musiikkikoulusta ja vuonna 2003 musiikin maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta opettajinaan Mare Ots ja Lilian Semper. Hän tuli Sibelius-Akatemiaan vaihto-oppilaana vuonna 2002 ja aloitti vakituisena opiskelijana seuraavana vuonna Hui-Ying Lui-Tawaststjernan pianoluokalla. Hän on ollut jatko-opiskelijana Viron musiikkiakatemiassa vuodesta 2003.

Zahharenkova on osallistunut András Schiffin, Victor Merzhanovin, Stephen Bishop Kovacevichin, Malcolm Bilsonin ja Angela Hewittin mestarikursseille. Piano-opintojensa ohella hän on suorittanut myös cembalon, fortepianon, urkujensoiton, kemian sekä virolaisen ja suomalaisen filologian syventäviä opintoja. Hän vastaanotti Borletti-Buitoni -säätiön palkinnon vuonna 2007. Nykyään Irina Zahharenkova toimii Savonia-ammattikorkeakoulussa lehtorina.