VIVALDIN VOIMAA

Su 4.12.2016 klo 16 Kuopion Tuomiokirkko

Heli Untamala, viulu
Tuomas Untamala, sello
Heidi Miettunen, sello
Markku Laakso, kitara
Cecilia Laakso, kitara
Anu Pulkkinen, cembalo/urut

Vivaldi - Geminiani - Platti

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

OHJELMA

Antonio Vivaldi: Sonaatit RV 43 ja RV 40  sellolle ja basso continuolle 

Antonio Vivaldi: Konsertto luutulle RV 93

Francesco Geminiani: Sonaatti viululle ja basso continuolle  

Giovanni Benedetto Platti: Triosonaatti WD 683 viululle, sellolle ja basso continuolle

Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta sellonsoiton opettajaksi opettajanaan Timo Törmä keväällä 2000. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Alexander Baillien luokalla sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Heidi on toiminut freelancer-sellistinä soittaen mm. Oulu Sinfoniassa, Kuopion kaupunginorkesterissa ja Jyväskylä Sinfoniassa. Hän toimii myös aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa. Tällä hetkellä hän toimii sellonsoiton opettajana Kuopion konservatoriosssa.

Heli Untamala on opiskellut viulunsoittoa mm. Erkki Kantolan ja Edith Peinemannin johdolla. Valmistuttuaan diplomiviulistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta hän on työskennellyt lukuisissa orkestereissa Saksassa ja Suomessa. Hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin työnsä lisäksi mukana kamarimuusikkona Virta Ensemblen ja Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa.

Tuomas Untamala aloitti sellonsoiton Kuopion konservatoriossa Timo Törmän oppilaana. Hän on opiskellut Helsingin konservatoriossa ja Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulussa, josta valmistui diplomisellistiksi v. 2003 opettajanaan prof. Daniel-Robert Graf. Untamalan työura pitää sisällään orkesterimuusikon ja sellonsoitonopettajan töitä eri puolella Suomea, joiden lisäksi hän toimii aktiivisena kamarimuusikkona. Hän on mm. joensuulaisen Virta Ensemblen perustajajäsen, Kuopion Kamarimusiikkiseuran hallituksen jäsen sekä Trio Untamalan sellisti. Tuomas Untamala työskentelee sellonsoiton ja kamarimusiikin opettajana Kuopion konservatoriossa.

Italialaissyntyinen Cecilia Laakso aloitti kitaransoitonopinnot Milanon Scuola Civica di Musicassa. Vuonna 1995 hän suoritti diplomitutkinnon Bolognan konservatoriossa. Vuosina1998-2001 Laakso opiskeli Zürichin musiikkiakatemiassa, jossa hän suoritti diplomin opettajanaan Anders Miolin. Lisäksi Laakso on täydentänyt opintojaan Oscar Ghiglian oppilaana Baselin musiikkiakatemiassa sekä mm. David Russelin ja Eliot Fiskin mestarikursseilla. Vuonna 1994 hän voitti Stresassa Italiassa pidetyt kansainväliset kitarakilpailut. Cecilia Laakso on konsertoinut yksin ja kamarimusiikkona Italiassa, Sveitsissä, Saksassa ja Suomessa. Tällä hetkellä hän opettaa kitaransoittoa Kuopion konservatoriossa.

Markku Laakso aloitti kitaransoiton opiskelun Keski-Savon musiikkikoulussa Pieksämäellä opettajanaan mm. Vesa Teittinen. Opinnot jatkuivat aluksi Pekka Vesasen ja myöhemmin Timo Korhosen johdolla Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi suorittaen kitaran A-tutkinnon vuonna 1996. Vuosina 1997-2000 Laakso teki jatko-opintoja italialaisen Oscar Ghiglian johdolla Baselin Musiikkiakatemiassa Sveitsissä, tehden siellä kitaradiplomin kesällä 2000. Laakso voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän kitarakilpailuissa vuonna 1992. Hän konsertoi säännöllisesti yksin ja kamarimuusikkona, ja lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Laakso työskentelee Kuopion konservatorion kitaransoiton lehtorina. Hän opettaa myös Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla.

Anu Pulkkinen on Kuopion tuomiokirkon urkuri ja Sibelius-Akatemian urkujensoiton tuntiopettaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1998, ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Kari Jussilan urkuluokalla 2001. Pulkkinen on soittanut useilla urkujensoiton mestarikursseilla, mm. Pariisissa Naji Hakimin oppilaana. Hän on soolokonserttien lisäksi esiintynyt Kuopion kaupunginorkesterin sekä erilaisten kamarimusiikkiyhtyeiden ja solistien kanssa niin urkurina, cembalistina kuin pianistinakin. Konserttimatkoja hän on tehnyt Tuomiokirkon kamarikuoron kanssa Itävaltaan, Unkariin, Saksaan ja Viroon.