BRAHMSIN PALOA

Su 26.2.2017 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Sayaka Kinoshiro, viulu
Anfisa Troitskaya, alttoviulu
Peter Gospodinov, sello
Irina Zahharenkova, piano

Grieg - Prokofiev - Brahms

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

Ohjelma:

Edvard Grieg: Pianosonaatti e-molli, op. 7 (1865)
1. Allegro moderato
2. Andante molto
3. Alla menuetto
4. Finale. Molto allegro

Sergei Prokofiev: Sooloviulusonaatti D-duuri, op. 115 (1947)
1. Moderato
2. Andante dolce. Tema con variazioni
3. Con brio. Allegro precipitato

Johannes Brahms: Pianokvartetto nro 2 A-duuri, op. 26 (1861)
1. Allegro non troppo
2. Poco adagio
3. Scherzo. Poco allegro; Trio
4. Finale. Allegro

Esiintyjistä:

Viulisti Sayaka Kinoshiro on syntynyt Otan kaupungissa, Gunman maakunnassa Japanissa. Hän on valmistunut Toho Gakuen musiikkikorkeakoulusta Japanista ja Royal Academy of Musicista Englannista. Gunman maakunnan hänelle myöntämällä stipendillä hän on osallistunut kansainvälisen Kusatsu Akatemian kurssille. Vuonna 2003 Kinoshiro valittiin Japanin hallituksen taiteilijoille suunnattuun ulkomaanopiskeluohjelmaan. Hänen opettajiaan ovat olleet Angela Eto, Toshiya Eto, Koichiro Harada, Asako Urushihara, Gyorgy Pauk, Masafumi Hori, Eiji Arai sekä Gérard Poulet.

Kinoshiro on saavuttanut palkintosijoja Japanissa Toshiya Eto -viulukilpailussa ja Osakan kansainvälisessä kilpailussa. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Marschner-viulukilpailun ja vuonna 2009 Júlio Cardona -kilpailun. 2011 Kinoshiro sai japanilaisen Jomo-päivälehden myöntämän kulttuuri- ja taidepalkinnon.
Lontoon Royal Academy of Musicissa Kinosrhiro piti soolokonsertin vuonna 2004. Tokiossa hänellä on ollut soolokonsertit vuosina 2010 ja 2012. Hän on esiintynyt myös Tsunami Violin Project -konserteissa niin Japanissa kuin ulkomaillakin.
Kinoshiro on soittanut orkesterin konserttimestarina mm. lastenkonsertissa Saito Kinen -festivaalilla ja Seiji Ozawa Musiikkiakatemiassa. Solistisia esiintymisiä hänellä on ollut mm. Japanissa Kanagawa Philharmonic Orchestran ja Gunma Symphony Orchestran kanssa, Portugalissa Minho Chamber Orchestran kanssa, Saksassa Marschner Music Festival orchestran kanssa sekä Englannissa Royal Academy Soloists -kokoonpanon kanssa.
Sonare Art Office julkaisi Sayaka Kinoshiron ensimmäisen CD:n "Loitsu” vuonna 2012. Elokuusta 2013 alkaen Kinoshiro on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin vuorottelevana konserttimestarina.

Irina Zahharenkova on sukupolvensa menestyneimpiä pianisteja, jonka ohjelmisto ulottuu barokista nykypäivään niin solistina kuin kamarimusiikkona. Hän on voittanut useita suuria kansainvälisiä kilpailuja, kuten Johann Sebastian Bach -kilpailun (Leipzig 2006), Alessandro Casagrande -kilpailun (Italia 2006), George Enescu -kilpailun (Romania 2005) ja Premio Jaén -kilpailun (Espanja 2004).

Zahharenkova syntyi Kaliningradissa, jossa hän aloitti musiikkiopintonsa neljävuotiaana äitinsä oppilaana. Kolmetoistavuotiaana hän muutti perheensä kanssa Tallinnaan, jossa hän myöhemmin valmistui Georg Ots -musiikkikoulusta ja vuonna 2003 musiikin maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta opettajinaan Mare Ots ja Lilian Semper. Hän tuli Sibelius-Akatemiaan vaihto-oppilaana vuonna 2002 ja aloitti vakituisena opiskelijana seuraavana vuonna Hui-Ying Lui-Tawaststjernan pianoluokalla. Hän on ollut jatko-opiskelijana Viron musiikkiakatemiassa vuodesta 2003.

Zahharenkova on osallistunut András Schiffin, Victor Merzhanovin, Stephen Bishop Kovacevichin, Malcolm Bilsonin ja Angela Hewittin mestarikursseille. Piano-opintojensa ohella hän on suorittanut myös cembalon, fortepianon, urkujensoiton, kemian sekä virolaisen ja suomalaisen filologian syventäviä opintoja. Hän vastaanotti Borletti-Buitoni -säätiön palkinnon vuonna 2007. Nykyään hän toimii lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

 

Bulgariassa syntynyt Peter Gospodinov kävi ensimmäisillä sellotunneillaan Sofian musiikkiakatemiassa. Hän jatkoi sello-opintojaan Nikosiassa Kyproksella, missä soitti niin nuoriso-orkesterissa kuin myöhemmin Kyproksen Sinfoniaorkesterissa (CYSO).

Hän on opiskellut myös Wienin konservatoriossa ja musiikkikorkeakoulussa, jossa hän erikoistui kamarimusiikkiin Johannes Meisslin ja Artis Quartetin johdolla. Gospodinov on useissa kansainvälisissä kilpailuissa palkittu kamarimuusikko. Hän on toiminut Kyproksen Sinfoniaorkesterin soolosellistinä ja Tampere Filharmonian äänenjohtajan sijaisena. Gospodinov on työskennellyt Kuopion kaupunginorkesterin soolosellistinä syksystä 2015 alkaen.

 

Anfisa Troitskaya on syntynyt Pietarissa, missä hän myös opiskeli alttoviulunsoittoa Rimski-Korsakov -konservatoriossa ensin nuoriso-osastolla Valeriy Kudryavtsevin luokalla ja vuodesta 2002 lähtien varsinaisena opiskelijana Andrey Dogadinin johdolla, valmistuen vuonna 2007. Hän on osallistunut myös useille mestarikursseille (opettajina mm. Nobuko Imai, Jean Sulem ja Tatjana Masurenko)  sekä kilpailuihin: 3. sija Pietarin kansainvälisessä kamarimusiikkikilpailussa v. 2006 ja 1. sija Moskovan kansainvälisessä kilpailussa jousisoittimille v. 2006.

Anfisa on toiminut opettajana Rimski-Korsakov -konservatoriossa 2005-2007 sekä työskennellyt alttoviulistina  mm. Pietarin sinfoniaorkesterissa, Moskovan Bolshoi-teatterissa ja Pietarin Mihailovsky-teatterissa. Nykyään hän toimii Kuopion kaupunginorkesterin alttoviulun varaäänenjohtajana.