NELJÄN TORVEN TIELLÄ

Su 19.3.2017 klo 16 Alavan kirkko

Käyrätorvikvartetti Puijon Torvi:
Tuomas Setälä
Jarna Virtanen
Hannah Miller
Hannes Kaukoranta

Soila Häkkinen, viulu
Peter Gospodinov, sello
Anna Immonen, sopraano

Tcherepnin - Hindemith  - Ravel - Vaughan Williams

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä 

Ohjelma:

Nikolai Tcherepnin: Kuusi kappaletta käyrätorvikvartille (1910)
1. Nocturne (Molto adagio)   
2. Ancienne chanson allemande (Andante molto sostenuto)    
3. La chasse (Allegro giocoso)     
4. Choeur dansé (Andantino quasi allegretto, grazioso)   
5. Un chant populaire russe (Andante molto sostenuto, espressivo)   
6. Un choral

Ralph Vaughan Williams: Along the Field -laulusarja (1927), tekstit Alfred Edward Housman
1. We´ll to the woods no more (Moderato)
2. Along the field (Allegretto)
3. The half-moon westers low (Andante sostenuto)
4. In the morning (Allegro moderato)
5. The sigh that heaves (Andante sostenuto)
6. Goodbye (Allegretto grazioso e molto moderato)
7. Fancy´s Knell (Allegro moderato)
8. With rue my heart is laden (Lento ma non troppo)

väliaika

Maurice Ravel: Sonaatti viululle ja sellolle (1920-1922)
1. Allegro
2. Très vif
3. Lent
4. Vif

Paul Hindemith: Sonaatti käyrätorvikvartetille (1952)
1. Fugato, sehr langsam
2. Lebhaft
3. Variationen über "Ich schell mein Horn"

 

Esiintyjistä:

Tuomas Setälä aloitti käyrätorvensoiton Tarmo Moilasen johdolla ja jatkoi opintojaan Olli Hirvosen oppilaana Turun konservatoriossa ja edelleen Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Timo Ronkainen. Setälä on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin käyrätorven varaäänenjohtajana 2000-2014 ja keväästä 2014 lähtien Oulu Sinfonian äänenjohtajana. Lisäksi hän on tehnyt äänenjohtajan sijaisuuksia mm. Turun Filharmonisessa orkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.

Hannes Kaukoranta on opiskellut käyrätorvensoittoa Sibelius-Akatemiassa Erja Joukamo-Ampujan sekä Brysselin konservatoriossa Luc Bergén johdolla. Kaukoranta on toiminut orkesterimuusikkona mm. Turun Filharmonisessa orkesterissa, Tampere Filharmoniassa sekä Helsingin Barokkiorkesterissa. Syksystä 2014 lähtien hän on kuulunut Kuopion kaupunginorkesterin soittajistoon. 

Irlantilainen käyrätorvisti Hannah Miller tuli Suomeen vuonna 2014 Erasmus vaihto-opiskelijaksi Sibelius-Akatemiaan Erja Joukamo-Ampujan luokalle. Opiskeluvuoden päättyessä hän sai käyrätorven varaäänenjohtajan paikan Kuopion kaupunginorkesterista. Hannah esitti vastikään Schumannin Konzertstück –teoksen neljälle käyrätorvelle kotikaupunkinsa Wexfordin sinfoniaorkesterin kanssa. Hänen isovanhempansa perustivat orkesterin vuonna 1993. Kuluvana vuonna hän esiintyy Irlannin kansallisen sinfoniaorksterin RTE:n solistina. 

Jarna Virtanen aloitti käyrätorvensoiton 9-vuotiaana Haapaniemen koulussa Kuopiossa. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Timo Ronkaisen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi 2006. Tällä hetkellä hän toimii freelancerina soittaen orkestereissa ympäri Suomen ja kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.
 

Sopraano Anna Immonen on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin ja laulumusiikin koulutusohjelmista. Hän suoritti laulun A-tutkinnon keväällä 2015 erinomaisin arvosanoin mezzosopraano Eeva-Liisa Saarisen johdolla. Lukuvuoden 2013 - 2014 Immonen opiskeli Hochschule für Musik Carl Maria von Weberissä Dresdenissä professori, kamarilaulaja Olaf Bärin, sekä professori Christiane Junghannsin laululuokilla. Lisäksi Immonen on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla, joilla häntä ovat opettaneet mm. Soile Isokoski, Jorma Hynninen ja Andreas Schmidt. Anna Immonen on esiintynyt erityisesti useiden kirkkomusiikkiteosten solistitehtävissä, joista mainittakoon Dietrich Buxtehuden Membra Jesu Nostri, J.S.Bachin Matteus-passio ja Jouluoratorio sekä W.A. Mozartin, Gabriel Faurén ja Antonín Dvořákin Requiemit. Immonen voitti ensimmäisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa 2012. Hän debytoi vuonna 2014 Savonlinnan oopperajuhlilla W.A. Mozartin Taikahuilu-oopperan Paminan roolissa, sekä Suomen Kansallisoopperassa Mozartin Figaron häiden Kreivittärenä. Syksystä 2016 lähtien Immonen on toiminut laulun tuntiopettajana Kuopion konservatoriossa.

Bulgariassa syntynyt Peter Gospodinov kävi ensimmäisillä sellotunneillaan Sofian musiikkiakatemiassa. Hän jatkoi sello-opintojaan Nikosiassa Kyproksella, missä soitti niin nuoriso-orkesterissa kuin myöhemmin Kyproksen Sinfoniaorkesterissa (CYSO). Hän on opiskellut myös Wienin konservatoriossa ja musiikkikorkeakoulussa, jossa hän erikoistui kamarimusiikkiin Johannes Meisslin ja Artis Quartetin johdolla. Gospodinov on useissa kansainvälisissä kilpailuissa palkittu kamarimuusikko. Hän on toiminut Kyproksen Sinfoniaorkesterin soolosellistinä ja Tampere Filharmonian äänenjohtajan sijaisena. Gospodinov on Kuopion kaupunginorkesterin soolosellisti syksystä 2015 alkaen.

 

 

.