ELÄMÄN MYRSKYISSÄ

Su 8.4.2018 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Ella Untamala, piano
Jaakko Untamala, piano
Heidi Miettunen, sello
Tiina Kärblane, piano
Katariina Liimatainen, piano
Andrey Nikulin, viulu
Timo Törmä, sello

Schubert - Barber - Smetana - Magnusson

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

Ohjelma:

Franz Schubert: Lebensstürme pianolle nelikätisesti D.947, a-molli (1828)     

Samuel Barber: Sonaatti sellolle ja pianolle op.6 (1932) 
1. Allegro ma non troppo
2. Adagio
3. Allegro appasionata 

Väliaika 

Thordur Magnusson: Scherzo pianotriolle (2009)

Bedřich Smetana: Pianotrio op.15, g-molli (1854-55)
1. Moderato assai - Più animato
2. Allegro, ma non agitato
3. Finale. Presto

Esiintyjät:

Ella ja Jaakko Untamala ovat soittaneet yhdessä eri orkestereiden solisteina, pitäneet duo-konsertteja ja soittaneet paljon muutakin kamarimusiikkia. Pihtipudas-kvintetin pianisteina he ovat esiintyneet useissa Euroopan kaupungeissa, Berliinin juhlaviikoilla, Mecklenburg-Vorpommernin ja Schleswig-Holsteinin musiikkijuhlilla. He ovat myös tehneet konserttimatkoja  Etelä-ja Pohjois-Amerikkaan sekä Saudi-Arabiaan. Kvintetin kanssa he ovat tehneet berliiniläiselle levy-yhtiölle (Edition Abseits) useita äänityksiä ja sen lisäksi radionauhoituksia Saksan ja Sveitsin radioille. Ella ja Jaakko Untamalalle myönnettiin Pro Musica -säätiön tunnustuspalkinto vuonna 2014.

Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta sellonsoiton opettajaksi opettajanaan Timo Törmä keväällä 2000. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Alexander Baillien luokalla sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Heidi on toiminut freelancer-sellistinä soittaen mm. Oulu Sinfoniassa, Kuopion kaupunginorkesterissa ja Jyväskylä Sinfoniassa. Hän toimii myös aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa. Tällä hetkellä hän toimii sellonsoiton opettajana Kuopion konservatoriosssa.

Tiina Kärblane on Tallinnan Keskusmusiikkikoulun kasvatti ja valmistunut Tallinnan konservatoriosta (nykyinen Eestin Musiikkiakatemia) vuonna 1985 prof. Bruno Lukk´in pianoluokalta. 1988-89 hän täydensi taitojaan silloisessa Leningradin konservatoriossa prof. Tamara Fidlerin kamarimusiikkiluokalla. Vuosina 1985-91 Tiina työskenteli Tallinnan konservatorion jousiosastolla säestäjänä ja matkusteli silloisen puolisonsa viulisti Jüri Gerretzin säestäjänä entisen Neuvostoliiton alueella. Syksystä 1991 hän oli Kuopion konservatorion ja 1994 alkaen myös Sibelius-Akatemian leivissä. 1996 astui kuvaan myös Kuopion Ooppera. Vuonna 2000 Tiina siirtyi Tampereelle TAMK:n säestäjäksi ja 2003 Tampereen Oopperan harjoituspianistiksi ja se oli sisällöltään rikkainta aikaa hänen elämässään. Vuonna 2013 koti-ikävä toi Tiinan takaisin Viroon. Hän vähensi Tampereella töitä ja aloitti uudelleen Eestin Musiikkiakatemian oopperaluokalla, jossa työskentelee myös nykyisin.

Katariina Liimatainen on valmistunut Wienin Musiikkikorkeakoulusta ja suorittanut jatko-opintoja Prahan Musiikkiakatemiassa sekä Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa. Hänet on palkittu mm. Maj Lind-kilpailussa (-82) sekä kansainvälisessä Franz Liszt-pianokilpailussa Italiassa (III sija 1992). Hän on Focus Pianotrion jäsen ja on levyttänyt uutta musiikkia Focus Ensemblen kanssa. Katariina Liimatainen on toiminut Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtorina ja esittävän säveltaiteen yliopettajana 1999-2012. Hän on esiintynyt useissa Euroopan maissa ja Venäjällä sekä pitänyt mestarikursseja kaikissa pohjoismaissa, Walesissä, Hollannissa, Italiassa, Pietarissa ja Wienissä. Syksystä 2012 lähtien hän on toiminut Kuopion konservatorion pianonsoiton yliopettajana.

Andrey Nikulin suoritti diplomiopintonsa viulunsoitosta ja kamarimusiikista Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Valmistuttuaan vuonna 1989 hän jatkoi opintojaan ja teki lisensiaatintutkinnon Venäjän valtion Maimon Akatemiassa vuonna 2002. Nikulin muutti Suomeen vuonna 2003 ja on toiminut siitä lähtien viulunsoiton lehtorina Savonlinnan musiikkiopistossa sekä vuodesta 2010 alkaen myös Savonia-ammattikorkeakoulussa.  Hän konsertoi säännöllisesti Savonlinna-kvartettinsa ensiviulistina.

Timo Törmä on opiskellut sellonsoittoa Arto Noraksen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja valmistunut sieltä erinomaisin arvosanoin. Ensikonserttinsa jälkeen Törmä on toiminut Kuopion konservatorion sellonsoiton lehtorina sekä esiintynyt etenkin kamari-muusikkona kotimaan lisäksi muualla Euroopassa sekä Keski-Aasian ja Lähi-idän maissa.