Valloittavat vastakohdat

Su 27.10.2019 klo 16 Kuopion keskusseurakuntatalo

Andrey Nikulin, viulu
Timo Törmä, sello
Jaakko Untamala, piano

Tuomas Setälä, käyrätorvi
Jari Tyni, piano

Haydn - Dvořák - Poulenc - Strauss

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

Ohjelma:
Joseph Haydn: Pianotrio op. 82/2 G-duuri 
I. Andante
II. Poco adagio 
III. Finale: Rondo all´ongarese

Franz Strauss: Nocturno op. 7 käyrätorvelle ja pianolle

Francis Poulenc: Elégie käyrätorvelle ja pianolle

väliaika

Antonín Dvořák: Pianotrio op. 90 e-molli
I. Lento maestoso
II. Poco adagio
III. Andante
IV. Andante moderato
V. Allegro
VI. Lento maestoso

Pianisti Jari Tyni toimii Savonia-ammattikorkeakoulun säestyksen lehtorina ja on pianonsoiton tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja Ylä-Savon musiikkiopistossa. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti liedpianistina. Tyni voitti vuonna 2004 Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikilpailun ja on siitä lähtien tehnyt säännöllistä yhteistyötä Suomen eturivin laulajien kanssa. Tyni on esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla ja ulkomailla konsertteja on ollut Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Saksassa. Hän on myös tehnyt
konserttitaltioinnin Yleisradiolle Kemiön musiikkijuhlilta. Tyni on Iisalmessa toimivan Torstaiklassiset -konserttisarjan taiteellinen johtaja ja tuottaja yhdessä puolisonsa kanssa.

Vuosina 1995–2000 Tyni opiskeli Kuopion konservatoriossa valmistuen pianonsoiton opettajaksi. Vuodesta 2001 alkaen hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Pianon A-tutkinnon Tyni soitti keväällä 2007 ja valmistui musiikin maisteriksi 2008.

Pianotaitelija Jaakko Untamala on esiintynyt eri orkestereiden solistina ja soittanut paljon kamarimusiikkia mm. Pihtipudas-kvintetin jäsenenä. Hän on tehnyt berliiniläiselle levy-yhtiölle (Edition Abseits) useita levytyksiä ja sen lisäksi radionauhoituksia Saksan ja Sveitsin radiolle. Jaakko Untamalalle myönnettiin Pro Musica –säätiön tunnustuspalkinto vuonna 2014.

Andrey Nikulin suoritti diplomiopintonsa viulunsoitosta ja kamarimusiikista Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa sekä lisensiaatintutkinnon Venäjän valtion Maimon Akatemiassa vuonna 2002. Nikulin on toiminut vuodesta 2003 lähtien viulunsoiton lehtorina Savonlinnan musiikkiopistossa sekä vuodesta 2010 alkaen myös Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Timo Törmä on opiskellut sellonsoittoa Arto Noraksen johdolla Sibelius-Akatemiassa ja valmistunut sieltä erinomaisin arvosanoin. Ensikonserttinsa jälkeen Törmä on toiminut Kuopion konservatorion sellonsoiton lehtorina sekä esiintynyt etenkin kamarimuusikkona kotimaan lisäksi muualla Euroopassa sekä Keski-Aasian ja Lähi-idän maissa.

Tuomas Setälä aloitti käyrätorvensoiton Tarmo Moilasen johdolla ja  jatkoi opintojaan Olli Hirvosen oppilaana Turun konservatoriossa ja edelleen Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Timo Ronkainen. Setälä on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin käyrätorven varaäänenjohtajana vuodesta 2000, Turku Filharmonian äänenjohtajana 2007-2010 ja 2014-2018 Oulu Sinfonian äänenjohtajana.  Kallaveden maisemiin Tuomas palasi syksyllä 2018 ja keskittyy orkesterityön lisäksi kamarimusiikkiin ja käyrätorven opetukseen Mikkelin Musiikkiopistossa. Vapaa-aika kuluu triathlonin ja ruuanlaiton parissa.