Musiikkia Nummella

La 2.11.2019 klo 15 Suonenjoen Kellarikalleria
Su 3.11.2019 klo 15 Nilsiän kirkko

 

Ulla Miettunen, lausunta
Marjo Suhonen, viulu
Heidi Miettunen, sello
Leena Toivanen, piano

Pärt - Schumann - Kuronen - Sibelius - Melartin

Käsiohjelmat 10€

Yhteistyössä Suonenjoen kulttuuripalvelut sekä Järvi-Kuopion seurakunta

Tänä päivänä me lähestymme sinua

Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel

Ei taivas ole erikseen sininen
Enkeleinä toisillenne
Sana on armon väline

Jouni Kuronen: Pianotrio op. 67 nro 1, Serenata

Elämän järkkymätön johdonmukaisuus
Jumalainen scherzo, sattuman leikki
Syvyydestä meidät on kutsuttu

Erkki Melartin: Canto religioso op. 121 nro 1

Lauloitte lapsen maailmaan
Minä olen päättänyt

Clara Schumann: Pianotrio g-molli op. 17, Andante

Koko ikämme, koko tietoisuutemme ajan
Hyväily, kosketus
Hitaasti päivät liukuvat ohi
Kaiken yllä

Johann Joachim Quantz: Triosonaatti c-molli, Andante moderato 

Vaikka en olekaan uskovainen
Kesäaamun sykkivät äänet
Tämän aamun valossa

Jean Sibelius: Pianotrio ”Lovisa”, Andante

Kaukana, metsän sydämessä
Taivaalla kuu

Erkki Melartin: Notturno op. 121 nro 4

Lasinkimallus loputtomissa saleissa

Paul Juon: Trio-miniatyyreja op. 18 nro 3, Rêverie

 

Ulla Miettunen (lausunta) on rovaniemeläinen radiotoimittaja ja lausuntataiteilija. Hän on toiminut noin kymmenen vuoden ajan radiotoimittajana Radio RovaDeissä, Rovaniemen studiossa. Vuonna 2014 Ulla Miettunen suoritti Suomen Lausujain liitto ry:n lausuntataiteilijatutkinnon. Tätä ennen hän on toteuttanut runon ja musiikin tilaisuuksia eri teemoista noin 30 vuoden ajan. Lähellä hänen sydäntään on löytää toteutuksia, joissa sana ja sävel toimivat hedelmällisessä vuorovaikutuksessa.

Leena Toivanen (piano) on tehnyt merkittävän uran pianopedagogina ja säestäjänä toimien Kuopion, Jyväskylän ja Joensuun konservatorioissa sekä Savonlinnan musiikkiopistossa. Lisäksi Toivanen on työskennellyt tuntiopettajana ja säestäjänä Savonia-ammattikorkeakoulussa sekä säestäjänä Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla. Leena Toivanen tunnetaan aktiivisena kamarimuusikkona sekä erityisesti laulajien ja jousisoittajien työparina. Hän on myös pianistina argentiinalaista tangoa esittävässä yhtyeessä Sexteto Viento.

Marjo Suhonen (viulu) on opiskellut viulunsoittoa Jüri Gerretzin, Alexander Vinnitskin (A-tutkinto) sekä Ari Angervon luokilla, useita mestarikursseja ja tärkeitä kamarimusiikin opettajia unohtamatta. Hän on toiminut sijaisena mm. Turun, Joensuun ja Kuopion kaupunginorkestereissa sekä opetustehtävissä lähinnä savolaisissa musiikkioppilaitoksissa. Tällä hetkellä Suhonen toimii viulunsoitonopettajana Ylä-Savon musiikkiopistossa ja viimeistelee musiikkitieteen opintojaan Turun yliopistossa.

Heidi Miettunen (sello) on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui keväällä 2000 Kuopion konservatoriosta sellonsoitonopettajaksi opettajanaan Timo Törmä. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Alexander Baillien luokalla Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Vuonna 2017 hän suoritti Tampereen ammattikorkeakoulussa YAMK-opinnot valmistaen osana opinnäytetyötään konserttikokonaisuuden ”Värisevä hiljaisuus – dialogi sellolle ja psalmeille”.  Heidi on keikkaillut vuosien mittaan mm. Oulu Sinfonian, Kuopion kaupunginorkesterin ja Jyväskylä Sinfonian riveissä. Hän toimii aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kamarikokoonpanoissa. Tällä hetkellä Heidi opettaa Kuopion konservatoriossa sellonsoittoa ja kamarimusiikkia.