VALTAVIA ULOTTUVUUKSIA

La 19.9.2020 klo 14 Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali

Sho Kubota, lyömäsoittimet
Mariko Matsumoto, viulu
Markku Laakso, kitara
Sayaka Kinoshiro, viulu
Soila Häkkinen, viulu

Vilagi - Bartók - Widor (Huom. ohjelmamuutos: Widorin sarjan tilalla kuullaan Bartókin duoja!)

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

Yhteistyössä Kuopion konservatorio ja Kuopion kaupunginorkesteri. Yleisöä otetaan rajoitetusti sisään turvavälit ja turvallisuussuositukset huomioiden.

Ohjelma:

Norio Fukushi: Riscontro
Sho Kubota, lyömäsoittimet & Mariko Matsumoto, viulu

Béla Bartók: Duoja
Sayaka Kinoshiro, viulu & Soila Häkkinen, viulu

Adam Vilagi: Monstrous Dimensions (kantaesitys)
Markku Laakso, kitara & Sho Kubota, lyömäsoittimet

 

Esiintyjistä:

Joensuun kaupunginorkesterin vuorotteleva konserttimestari Mariko Matsumoto on valmistunut konserttimuusikoksi Hannoverin musiikkikorkeakoulusta, sekä viulunsoiton maisteriksi ja opettajaksi Budapestistä Franz Liszt Musiikkiakatemiasta. Mariko on palkittu monissa viulu- ja kamarimusiikkikilupailussa. Solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Japanissa, Keski-Euroopassa ja Suomessa. 

Japanilainen Sho Kubota on opiskellut lyömäsoitinten soittoa Tokiossa ja Luganossa, Sveitsissä ja Freiburgissa Saksassa. Hän on esiintynyt molemmissa kaupungeissa solistina: Tokiossa resitaali- ja Luganossa soolokonsertilla. Kubota on toiminut useampien kotimaansa ja eurooppalaisten kamarimusiikkikokoonpanojen jäsenenä, mm. Lugano Percussion Ensemblessa. Hän on soittanut mm. NHK sinfonia orkesterissa ja Orchestra della Svizzera Italianassa, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrückenissa Kaiserslautern Project Martha Argerichissa sekä esiintynyt konserteissa Suomen lisäksi mm. Italian Milanossa. Kubota on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtajana syksystä 2012.

Markku Laakso aloitti kitaransoiton opiskelun Keski-Savon musiikkikoulussa (nyk. Soisalo-opisto) synnyinkaupungissaan Pieksämäellä opettajinaan mm. Vesa Teittinen ja Vesa Pölkki. Opinnot jatkuivat Helsingissä, jossa hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1996 opettajinaan Pekka Vesanen ja Timo Korhonen. Laakso täydensi opintojaan Oscar Ghiglian Baselin musiikkiakatemiassa 1997-2000. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän kitarakilpailuissa vuonna 1992. Laakso soittaa erittäin mielellään kamarimusiikkia ja hän on ollut aktiivisesti mukana Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Modernin kitaran lisäksi hän soittaa myös varhaisromantiikan ajan kitaraa ja teorbia. Laakso on opettanut kitaransoittoa Kuopion konservatoriossa vuodesta 2001.